Voordelen young- & oldtimer
Natuurlijk is het een belevenis om met een mooie oldtimer of youngtimer te rijden. Een dergelijke auto heeft karakter, anders dan een hedendaagse auto. Ook voor luxe en veiligheid doen oldtimers en zeker youngtimers weinig onder voor hun jongere broertjes en zusjes. Dat zal niet in alle opzichte gelden, maar toch.

In het verleden werden de oldtimers en youngtimers ook gebruikt vanwege het feit dat ze belastingvrij zijn. Dus goedkoper rijden. En als er nog een auto ter beschikking staat is de verzekeringspremie mogelijk ook een stuk aantrekkelijker.

Inmiddels is deze regelgeving aangepast, een auto is nu belastingvrij zodra hij 40 jaar oud is. Voor de auto’s van 25 tot 40 jaar welke uitsluitend op benzine rijden geldt een overgangsregeling. Helaas geldt er voor historische auto’s geen uitzondering voor de ingestelde milieu zone’s. Dit in tegenstelling tot de ons omringende landen.

Toch zijn er nog voordelen van financiële aard die het rijden van een oldtimer of youngtimer nog aantrekkelijker maken.
Dit zijn de belastingvoordelen en de verzekeringsvoordelen. (Klik op deze voordelen voor een uitgebreidere toelichting).